top of page

Hva er jeg som menneske?

Hva vil det si å være menneske? Det å ha kropp, gjør det meg automatisk til et menneske? Er det det fysiske, hvordan vi ser ut, sammen med tanker og intelligens? Hvordan være sjel, sinn og kropp, og ånd, på en og samme tid? Hvordan kan jeg akseptere og elske alle sidene av meg selv? Kjenner jeg alle sidene av meg selv? Skyggesidene? Har jeg kontakt med kroppen min? Kjenner jeg egentlig mine egne behov? Hva gjør meg glad? Hva skal til for at jeg kan si «jeg har et godt liv», «jeg har det jeg har behov for»?Jeg som menneske (eller er det egoet..?) har materielle behov som sjelen bryr seg katta om, og jeg blir forvirra! Hvordan være i balanse med de ulike aspektene? Hvilken plan hadde jeg for dette livet?!?


Hvorfor er det så ensomt innimellom? Er jeg mellom dimensjonene? Det føles sånn.. Jeg vet ikke hva jeg ser eller føler av den ene eller andre siden, de ulike dimensjonene, hvor hører jeg til..? Hvor er flokken min? Hvor er hjemme mitt? Hører jeg til her nede på jorda, som menneske? Hvorfor føles det fremmed? Hvorfor lengter jeg hjem? Er jeg ikke hjemme? Hvor er de andre som snakker mitt språk? Er det flere på min frekvens? Hvordan kan jeg tune inn slik at jeg forstår de andre? Og vil jeg egentlig det?


Hva er jeg som menneske..?


Sjelen min har en klar visjon og intensjon, men hvordan kan jeg integrere det med det å være menneske? Hvordan kan jeg integrere sjelens verdier i det daglige, i utfordringene jeg møter? Hvordan kan jeg holde på sjelens verdier i møte med det motsatte? I meg selv og andre?

Hvordan kan jeg se at jeg kan være et interessant menneske? Hva er et interessant menneske?


Jeg har ikke noe problem med å se at jeg er verdifull som sjel, sjelen elsker alle, ja, alt som eksisterer, den er kjærlighet, sjelen ser alles verdi, hvordan alle er unike, som sjel er jeg en del av altet, en del av det unike samspillet. Men som menneske vet jeg ikke min egen verdi, jeg vet ikke hvor jeg hører til, hva jeg skal gjøre, hvordan skape relasjoner, hvordan bidra...


«Dette er en del av min prosess til å komme i balanse, på plass i meg selv, slik at jeg kan møte deg på en autentisk måte, også som menneske..»

Jeg, sjelen, ser bakenfor menneske, jeg ser på underliggende årsaker til menneskets mekanismer, jeg ønsker å møte menneske i dybden, der hvor de setter spørsmålstegn ved sin eksistens, der hvor de ser hvordan deres individuelle reiser er en del av altet, en del av samspillet, der hvor de er villige til å se prosessene og lærdommen, se på skyggesidene, der hvor de vil vokse og utvikle seg, der hvor de ser at de absolutt ikke vet alt, kanskje vet de ingenting, sånn som meg.. Samtidig vet de alt! For ingenting er svart hvitt, ingen sannhet er satt, men vi har allikevel vår sannhet.


Hva er jeg som menneske..?


Hva vil det si å være menneske? Har det noe med det spillet mennesker spiller seg imellom?

Jeg forstår ikke dette spillet og vet ikke hvordan jeg skal være en del av det. Jeg trekker meg unna, inn i meg selv. Må jeg være med på dette spillet jeg ikke forstår? Er spillet en del av å være menneske? Kan jeg være med uten å spille?


Det jeg ikke forstår er.. Hvorfor skal vi late som? Hvorfor skal vi gjøre ting til en konkurranse? Hvorfor skal vi undertrykke, sammenligne, gjøre ting urettferdig bare fordi det er ulikt? Hvorfor skal vi holde på med dette seksuelle spillet med null respekt for det andre kjønn? Seksuell trakassering, utroskap..hvorfor? Hvorfor kan vi ikke respektere andres følelser? Hvorfor kan vi ikke akseptere hverandre for hvem vi er? Hvorfor kan vi ikke vise andre mennesker at vi liker dem uten å være redd for å bli gjort narr av? Hvorfor må vi mobbe, snakke nedlatende, baksnakke andre? Hvorfor må mennesker holde på med dette spillet? Kan alle utenom meg reglene? Hvordan vet vi når noen faktisk liker oss? Hvordan vet vi når andre er ærlig? Hva oppnår vi?

Er dette spillet også en del av meg, en del jeg ikke vil se?


Hva er jeg som menneske..?


My soul honors your soul, and we are one.


Love Linda

28 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

VALG

Comments


bottom of page